translate - traduire

pondělí 4. května 2020

Jméno odhaleno: syn premiéra Johnsona se jmenuje Wilfred - po dědovi

> politika > Velká Británie > společnost > potomek Johnsona
Snoubenka britského premiéra Borise Johnsona napsala to, co úřad Downing street zatajil. První dítě Carrie Symondsové a šesté dítě jejího partnera, řečeného BoJo, se jmenuje Wilfred. Dalšími jmény jsou Lawrie a Nicolas. Napsala to Johnsonova snoubenka na svém Instagramu.

První dvě křestní jména má novorozenec po dvou předcích šťastného páru: Wilfred byl děda Borise, Lawrie děda Carrie. Nicolas je shodné křestní jméno dvou lékařů Nicka Price a Nicka Harta z Národní zdravotní služby (NHS), kteří uplynulého měsíce zachránili premiérovi život.

Symondsova, jejiž "srdce je naplněno", upřesnila, že Wilfred se narodil ve středu 29. dubna v 9 hodin v University College Hospital ve středním Londýně - a zdědil po svém otci i snadno rozpoznatelnou vlnu blonďatých vlásků.

Křestní jméno Wilfred se objevovalo mezi sázkaři velmi často, a jak připomíná list The Sunday Times, jeho kurs byl 5:1. Wilfred je na 146. místě oblíbenosti v Anglii a Walesu podle soupisu Office for National Statistics.

Samotné křestní jméno Johnsonova dědečka náleželo Osmanu Wilfredu Kemalovi, synu zavražděného tureckého novináře, jehož vychovala babička Margaret poté, co jeho matka Winnifred zemřela při porodu.

Podle posledního výzkumu agentury YouGov se premiéru Johnsonovi daří i v popularitě, kde dosahuje 46 procent. Labouristický vůdce Keir Starmer, zvolený teprve nedávno, má pouze 26 procent. Zajímavým rysem je i skutečnost, že Johnson získal větší oblibu poprvé u ženského elektorátu.

Žádné komentáře:

Okomentovat