translate - traduire

pátek 1. května 2020

Zázračný rok: premiér Johnson se po nemoci raduje z nového potomka

> politika > Velká Británie > společnost > Carrie Symondsová a potomek
Sotva pár dnů po svém zázračném vyléčení z napadení koronavirem, tři dny po nástupu do svého uřadu, má britský premiér Boris Johnson od středy další důvod k radosti. Jeho snoubenka Carrie Symondsová mu přivedla ma svět nového potomka, a to chlapce.

Ačkoliv nikdo přesně nedokáže spočítat, o kolikatý přírůstek agilniho britského konzervativního politika se vlastně jedná, zpráva vyvolala velký ohlas.  Mluvčí Downing street lakonicky oznámila: "Premiér a slečna Symondsová si dovolují oznámit, že se jim narodil v londýnské nemocnici ve středu brzy ráno zdravý chlapec." A dodala: "Chtějí poděkovat za fantastickou práci týmu Národní zdravotní služby (NHS)."

Místo ani jméno potomka nebylo oficiálně upřesněno. O skutečnosti, že dítě je na cestě, informovala slečna Symondsová ve svém sdělení na Instagramu v průběhu měsíce února. Vše nasvědčuje tomu, jak píše britský list The Times, že "zdravý chlapec" byl již počat na Downing street, kde premiér, jenž se ujal vedeni země po odchodu Theresy Mayové, se snoubenkou společně přebývá.

Gratulace premiérovi přicházejí ze všech stran. Královna, arcibiskup, stejně jako političtí oponenti premiérovi vyjadřují sympatie a přejí mu vše dobré. Kancléř Rishi Sunak sdělil, že je "užasné vědět, že má Downing street nového rezidenta". Keir Starmer, předseda Labouristické strany, oznámil, že se jedná o "skvělou zprávu".

Premiér Johnson stejně jako jeho snoubenka Symondsová byli v posledních dnech pod dohledem zdravotníků Oba, zejména Johnson, který byl tři dny na jednotce intenzovni péče, byli léčení na nemoc covid 19: premier Johnson dokonce oznámil, że ho zdravotníci z NHS zachránili život.

Pár, který budí ve Velké Británii pozornost nejen bulvárních médií, je dosud nesezdaný. Premiér Johnson, 55 let, má z předchozího manželství s Marinou Wheelerovou čtyři dospělé potomky. Manželství bylo nedávno rozvedeno. 

Ze vztahu s Helen Macintyrovou, s níž se seznámil jako starosta Londýna, má patrně dva potomky (jeden nebyl oficiálně potvrzen). V případě slečny Symondsova se jedna o první dítě.

Carrie Symondsová, 32 let, která pracovala jako ředitelka komunikace Konzervativní strany, zahájila vztah s Johnsonem výletem na Karibské ostrovy. V případě, že by došlo k jejich sňatku, jenž je ovšem již ohlášený na tento rok, píše list The Times, byl by to první sňatek premiéra v úřadu za posledních 200 let. Potomka přivedli na svět ve svém úřadu před Johnsonem rovněž premiér David Cameron a premiér Tony Blair.

"Cokoliv může být o premiérovi řečeno, nikdo ho nemůže obviňovat z toho, že by vedl nezajímavý život," soudí o Johnsonovi ve svém editorialu britský list The Tmes.

Žádné komentáře:

Okomentovat