translate - traduire

pátek 8. března 2019

Král Muhammad je nahý! Kde je princezna Lalla Salma? Zabil „gay princ“ svého otce?

> politika > Maroko * text vyšel an EuroZprávy.cz, dne 8. března 2019.

Kam zmizela Lalla Salma, marocká princezna? Tato otázka, která zaměstnávala v poslední době nejen bulvární média, není vyřešena. Španělský novinář Ferra Sales Aige napsal článek, který královská rodina zakázala vydat, v něm se ale dozvídáme něco podstatného o marockém králi Muhammadu VI., píše belgický liberální list Het Laatste Nieuws.

Všichni se ptají: Kde je Lalla Salma?

Nepřítomnost Lally Salmy byla silně vnímána zejména při návštěvě španělského krále Filipa VI. a jeho manželky Letizie, stejně jako při příjezdu britského prince Harryho a jeho ženy Meghan. Všichni se ptali, ale nikdo neznal přesnou odpověď. Je snad král nahý? Nevíme… Zpráva, o níž nechtěl nikdo mluvit, ale již nějakou dobu kolovala v podobě „klevet“, a udržovala média v napětí až do chvíle, kdy španělský novinář Ferran Sales Aige, který pracuje pro španělské noviny El País déle než třicet let, napsal onenčlánek.

Princezna byla naposledy v Montevideu v Uruguayi, dne 18. října 2017. Od té doby po tom, kde se nachází královna, chybí jakékoliv stopy. Podle různých zdrojů z blízkosti paláce se marocký král a princezna již ale za ten mezitím odcizili a rozdělili, královská rodina ji ovšem chce za každou cenu ukrýt před okolním světem. V dotyčném článku, který není k dispozici, se tvrdí, že král Muhammad VI. a princezna Lalla Salma žijí odděleně, protože Muhammad je homosexuální.

Král Muhammad VI. za studií v Bruselu „pořádně řádil“

Novinář, autor knihy Mohamed VI : el príncipe que no quería ser rey (Muhammad VI.: Princ, který nechtěl být králem), mluvil při přípravě knihy s několika svědky, kteří mu podrobně popsali sexuální eskapády krále během jeho studia v Bruselu. Král údajně „pořádně řádil“. Novinář také zmiňuje, že Muhammad byl „pravidelným zákazníkem“ v řadě známých gay barů v belgickém hlavním městě.

Král Hassan II., otec Muhammada VI., ho také nechal kontrolovat detektivem a chtěl zasáhnout vždy tehdy, kdyby jeho syn „dostal v knížecím paláci“ nějaký pozoruhodně „větší počet“ mužských návštěvníků. Hassan II. měl podle autora mnohem více svého pátého syna Mulaje Rašida, která neměl tak silné „liberální a moderní“ sklony.

Mnoho ze současných vysokých hodnostářů a poradců Muhammada VI. Jsou jeho bývalými přáteli ze třídy nebo přáteli z dětství – stejně jako přátel na „nočních jízdách“, které měl nynější král v oblibě v zahraničí, stejně jako na diskotéce Amnesia v hlavním městě Rabatu, kde měl rezervován „speciální prostor“. Není bez zajímavosti, že Muhammad zrušil také otcův „oficiální harém“, kde působilo více než 50 žen, které podle jeho názoru „pošpinily palác“, podobně jako jiné „oficiální“ ženy, z nichž ta první mu „nepovila dítě“, ale i druhá, jeho vlastní matka.

Článek španělského novináře Ferry Salese Aiga s názvem: Mohamed VI., gay princ, který se stal králem Maroka, byl zastaven u marockého soudu. „Zda jsou tvrzení pravdivá nebo ne, se možná nikdy nevíme,“ píše Het Laatste Nieuws. Královský palác nikdy nepotvrdil, ani nepopřel tato tvrzení, ani údajné oddělení Muhammada VI. a Lally Salmy.

Haaram, nebo harém? Co nevíte, a chtěli byste vědět o králi


Homosexualita je v Maroku, stejně jako v jakékoliv muslimské zemi, velmi citlivá otázka, upozorňuje belgický list, vycházejí v nizozemštině. Údajné sklony Muhammada VI. by totiž mohly vyvolat „pochybnosti o jeho schopnosti vést zemi“, protože král je takézároveň vedle toho „náboženským vůdcem“ Maroka. Homosexualita platí pro muslimy jako „ حَرَام /haraam“, totiž „přísně zakázaná“.

Článek španělského novináře se nesmí za „žádných okolností“ nikde objevit. „Zdá se, že marocký soud chce zakrýt nejen informací o Lalle Salmě, ale tímto způsobem i něco více Muhammadu VI.,“ píše belgický list tajemně. Hodlal učinit také údajně vše pro to, aby zastavil i paměti Gerarda Faurého, proslulého drogového dealera, kontroverzní postavy s kontakty do světa byznysu, ale i politiky, často uváděný jako „šéf francouzské mafie“.

V knize, která vyšla na podzim na podzim ve Francii pod názvem Dealer du tout-Paris: Le fournisseur des stars parle (Překupník celé Paříže: dodavatel hvězd mluví) je kromě mnoha kontaktů, který tento rodák z Maroca a přítel velkých hvězd showbyznysu a francouzské politiky (včetně zpěváka Johny Hollydaye nebo francouzského prezidenta Jacquese Chiraca), je také zmínka i tom, že nynější král Muhammad VI. může být zodpovědný za smrt svého otce Hassan II., kterou si měl nechat „objednat“.

Žádné komentáře:

Okomentovat